Ciulama de ciuperci si pipote

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 12 Noi 2014 | 16903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g pipote
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita delikat
  • 1 lingura smantana cu 40 % grasime
  • 2 cepe mici
  • marar
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci si pipote:

Mai intai am fiert pipotelele, pentru ca au o carne mai tare. In apa in care am fiert pipotele am fiert si ciupercile. Dupa ce s-au racit, am taiat in bucatele mai mici si pipotele si ciupercile. Taiem ceapa marunt, incingem putin ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si o lingurita de delikat, calim ceapa pana se inmoaie, adaugam ciupercile si pipotele si mai lasam la foc mic cca 5 min. Separat faina o amestecam cu apa, pana se subtiaza, apoi turnam peste ciuperci si pipote. Lasam sa fiarba la foc mic, cca 20 min, daca mai este nevoie adaugam apa, in caz ca e prea groasa ciulamaua. La final adaugam lingura de smantana, sare si piper dupa gust. Lasam sa mai fiarba 5 min. Stingem focul si adaugam marar tocat. Se serveste cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci si pipote" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci